Σε συνέχεια των συνεδρίων του Λονδίνου το 2007 και του Βερολίνου το 2009, το τρίτο συνέδριο επαγγελματικού φωτισμού όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου του 2011 στη Μαδρίτη.
Οι θεμέλιοι λίθοι για την αναγνώριση και καθιέρωση του επαγγέλματος του σχεδιαστή φωτισμού (lighting designer), τέθηκαν στις δύο πρώτες συναντήσεις, άλλα όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο της PLDA, χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση αυτής της προσπάθειας.
Στο πλαίσιο αυτό, η διοργάνωση καλεί σε συμμετοχή εκτός από έμπειρους επαγγελματίες σχεδιαστές, ερευνητές και εκπαιδευτικούς, τη νέα γενιά σχεδιαστών, καθώς το PLDC αποτελεί ένα εκπαιδευτικής φύσεως συνέδριο, που αποσκοπεί στην ανταλλαγή τεχνικών και θεωρητικών γνώσεων γύρω από τον επαγγελματικό σχεδιασμό φωτισμού.
Η θεματολογία των εργασιών που θα συμμετέχουν πρέπει να εντάσσεται σε κάποια από τις ακόλουθες ενότητες:
• Lighting Application Research
• Lighting Application Case Studies
• Urban Lighting Solutions
• Professional Practice Issues
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει επίσης, ομιλίες, την παρουσίαση των εργασιών και έκθεση προϊόντων από κατασκευαστές.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θέματα των εργασιών και το πρόγραμμα του συνεδρίου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.pld-c.com/