Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Περί φωτός... / Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
 
Ster Cinemas - the Lighting Project  
Δημοσίευση: 27 Μαΐου 2005
 


Τα Ster Cinemas επί της οδού Αχαρνών…

Το έργο αποτελείται από 10 αίθουσες κινηματογράφων και βρίσκεται σε τριώροφο κτίριο επί της λεωφόρου Αχαρνών στην Αθήνα. Η βασική ιδέα της συνεχούς εναλλαγής χρωμάτων προέκυψε μετά από στενή συνεργασία μεταξύ των συμβούλων φωτισμού, των αρχιτεκτόνων και του project-leader Yaron Frame της Frame International UK.

Η έκδοση εισιτηρίων και η καφετέρια βρίσκονται στο ισόγειο, ενώ τα γραφεία διοίκησης και ο έλεγχος βρίσκονται στον ημιώροφο επάνω από τον πρώτο όροφο ενώ κάθε επίπεδο περιλαμβάνει το δικό του εντυπωσιακό φουαγιέ.

Στην περιοχή της καφετέριας και των ταμείων δημιουργείται μια εντυπωσιακή πολύχρωμη παλέτα διάχυτου φωτισμού, που ποικίλει από ροζ και μοβ έως και βαθύ κόκκινο [magenta], ενώ διάδρομοι και χώρος αναμονής τονίζονται με spot lights στενής δέσμης.

Κεντρική ιδέα φωτισμού: Βάση της αρχικής διατύπωσης των περιοχών επέμβασης στο έργο από τους αρχιτέκτονες, χρησιμοποιήθηκαν τα παρακάτω συστήματα φωτισμού:

• Φωτιστικό low voltage cold cathode, [Tecnolux], με δυνατότητα εναλλαγής χρωμάτων. Αποτελείται από δύο σωλήνες Φ18mm/90mA μπλε και κόκκινου χρώματος, μέσα στις ψευδοροφές του ημιώροφου, στο φουαγιέ του 1ου και 2ου ορόφου καθώς και στο διάδρομο που οδηγεί στις αίθουσες.

• Χωνευτό διπλό spot light QR111 χαμηλής τάσης χρησιμοποιείται για τον τονισμό του χώρου αναμονής, των διαδρόμων προς τις αίθουσες και των καταστημάτων.

• Επάνω από τα bar έχουν τοποθετηθεί επιτυχία με βραχίονα spotlights [Delta], τα οποία φωτίζουν τα προϊόντα, ενώ κρεμαστά φωτιστικά [Delta] χρησιμοποιούνται και στην περιοχή του bar στο ισόγειο.

• Στο χώρο αναμονής έχουν τοποθετηθεί κάθετα τοποθετημένα light sticks Τ5 [Encapsulite] με χρωματιστό φίλτρο και δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης.

• Λαμπτήρες low voltage cold cathode, χρώματος μοβ [magenta], έχουν εγκατασταθεί στους πάγκους και τα bar, κάτω από την μαρμάρινη επικάλυψη του μεγάλου ξύλινου τραπεζιού και μέσα στα καθίσματα με το ημιδιαφανές κάλυμμα.

• Χωνευτά φωτιστικά δαπέδου up lights [Traddel] με ένα ισχυρό λαμπτήρα LED, 2W, μπλε χρώματος χρησιμοποιούνται περιμετρικά των κολονών, ενώ φωτιστικά πλαγίου φωτισμού LED κυκλικού σχήματος χρησιμοποιούνται στο διάδρομο που οδηγεί στις αίθουσες.

• Πολύ ρηχά φωτιστικά τοίχου τύπου απλίκας up light [Targgeti] χρησιμοποιούνται μέσα στις αίθουσες προβολής για γενικό φωτισμό, ενώ τα σκαλοπάτια σηματοδοτούνται με γραμμικά φωτιστικά LED.

Το υλικό είναι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την υλοποίηση του έργου ανήκει στις εταιρείες TECNOLUX (Antrox), DELTA, ENCAPSULITE, TRADDEL, ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΒΕΕ και TARGETTI.

Πελάτης: Ster Century ΕΛΛΑΣ ΑΕ
Έργο: New Cineplex, Αθήνα
Σύμβουλοι φωτισμού: L+DG σύμβουλοι φωτισμού – Θωμάς Μ. Γραβάνης
Σύστημα ελέγχου και διαχείρισης φωτισμού: Dynalight
Αρχιτέκτονες: Frame International, UK – Yaron Frame
Κατασκευαστής: ΧΡΟΝΟΣ ΑΕ

 

Link :

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.