Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Έργα Εταιριών
 
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  
Δημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2008
 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αρχίζουν οι εργασίες φωτισμού της όψης του Εθνικού θεάτρου σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η IFIgroup χρησιμοποιώντας φωτιστικά σώματα της i-led.

Με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, μόνο 5.800 watt , έναντι 54.000 watt που θα χρειάζονταν αν ο φωτισμός γινόταν με συμβατικά φωτιστικά σώματα και προβολείς, θα αναδειχθεί με μοναδικό τρόπο, το εξαιρετικό αρχιτεκτονικό έργο του Ερνέστου Τσίλερ.

Το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου είναι το πρώτο νεοκλασικό στην Αθήνα που φωτίζεται εξ ολοκλήρου με led. Το πρώτο κτίριο , συμπεριλαμβανομένων και αυτών των κυβερνητικών, βουλή, δικαστικά μέγαρα κ.λ.π που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον . Η πρόταση της IFI group να χρησιμοποιηθεί μόνο αυτό το είδος φωτισμού έγινε άμεσα αποδεκτή από τους συντελεστές της ανακαίνισης.

Η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ρεύματος , οι μικρές διαστάσεις των φωτιστικών, η μοναδικής διάρκειας ζωή τους χωρίς συντήρηση αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες που προσφέρουν μόνο τα led, ήταν τα κριτήρια που αξιολογήθηκαν και από τους κατασκευαστές αλλά και από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Τα συγκεκριμένα φωτιστικά της i-led έχουν τη μικρότερη δυνατή διάσταση με τη μέγιστη απόδοση. Πρόκειται για φωτιστικές μπάρες με ύψος 4cm, το ίδιο πλάτος και όσο μήκος απαιτείται κάθε φορά , σύμφωνα με τη μελέτη φωτισμού. Αυτή η διάσταση βοηθά στο να μην είναι εμφανή τα σώματα κατά τη διάρκεια της ημέρας που δεν θα λειτουργούν.


Φωτορεαλιστική απεικόνιση (rendering) φωτισμού της όψης του Εθνικού Θεάτρου σύμφωνα με τη μελέτη της IFI group.

Επιπλέον η τεχνολογία των led προσφέρει τη δυνατότητα στα ίδια φωτιστικά σώματα να χρησιμοποιούνται λαμπτήρες με διαφορετικές θερμοκρασίες άρα και διαφορετικό τόνο του λευκού χρώματος. Στη μελέτη για το Εθνικό Θέατρο χρησιμοποιήθηκαν λαμπτήρες των 2.600 έως 3.400 Kelvin. Η χαμηλή θερμοκρασία των led σέβεται και προστατεύει τα υλικά ενός διατηρητέου κτιρίου όπως αυτό που φέτος κλείνει 115 χρόνια από τη θεμελίωσή του και θεωρείται στολίδι της Αθήνας.

Αλλά και η διάρκεια ζωής των λαμπών είναι ένα εξίσου σημαντικό προσόν των led. Τα συγκεκριμένα σώματα της i-led παγκόσμια μεγαλύτερης εταιρείας led που αντιπροσωπεύει η IFI group, εγγυώνται 20ετή λειτουργία χωρίς καμία παρέμβαση ( συντήρηση , αλλαγή λαμπών κ.λ.π ) . Ο αντίστοιχος χρόνος ζωής ενός κοινού λαμπτήρα δεν υπερβαίνει τα 2 χρόνια.

Η εφαρμογή της μελέτης Φωτισμού στο κτίριο της οδού Αγίου Κωνσνταντίνου θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες.

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.