Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Περί φωτός... / Έργα Εταιριών
 
Badila  
Δημοσίευση: 20 Μαΐου 2009
 

Ανακαίνιση του καταστήματος γυναικείων νεανικών ενδυμάτων Badila στην Κηφισιά.

"Ο σχεδιασμός της ανακαίνισης του καταστήματος γυναικείων νεανικών ενδυμάτων Badila στην Κηφισιά, υπαγορεύθηκε από την φιλοσοφία της εταιρίας για μοντέρνα απέριττα σχέδια με την χρήση υλικών στην πρωτόγονη μορφή τους.

Στο στενόμακρο κατάστημα εμβαδού 43,00 τμ. και πρόσοψης 3,50 μ., επιλέχθηκε να τονιστεί το μήκος του, με την κατασκευή κεντρικού πάγκου 4,00 μ. από εμφανές σκυρόδεμα να κυριαρχεί στο χώρο και να καθορίζει τις κινήσεις - λειτουργίες του επισκέπτη, σε συνδυασμό με την αναρτημένη οροφή από σύστημα ξύλινων δοκαριών τοποθετημένων παράλληλα.

Για την προβολή των ενδυμάτων σχεδιάστηκαν μεταλλικές κούνιες που αναρτώνται από την ύψους 4,50μ οροφή χωρίς την επιπλέον χρήση ραφιών και διακοσμητικών προκειμένου να συμβαδίσει με το απέριττη εταιρική φιλοσοφία.

Καθώς το κατάστημα είναι ένας μικρός ενιαίος χώρος, οι δυο κατά μήκος τοίχοι χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν, χωρίς να κουράσουν, την εντύπωση διαμετρικά αντιθέτων σκηνικών στον επισκέπτη. Έτσι ο τοίχος κατάστημα μήκος της εισόδου κατασκευάστηκε από εμφανές σκυρόδεμα με την χρήση απλάνιστης ξυλείας προκειμένου να αποδοθεί η ανάγλυφη και άγρια υφή του ανεπεξέργαστου - «τυχαίου». Εν αντιθέσει στην απέναντι μεσοτοιχία αναζητήθηκε η αίσθηση του τέλεια επεξεργασμένου., με την επιλογή μιας λείας επιφάνειας , βαμμένης με ένας «ήσυχο» πράσινο χρώμα και διακοσμημένης με ένα έργο τέχνης της Κ. Βάγια.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι όπως προαναφέρθηκε το εμφανές σκυρόδεμα στον τοίχο και τα κεντρικά έπιπλα, η οξιά βαμμένη σε λευκό χρώμα για την οροφή και το δάπεδο και τέλος ο ακατέργαστος σίδηρος για την προβολή και αποθήκευση των ρούχων, τα δοκιμαστήρια και την όψη του καταστήματος.

Τέλος ο φωτισμός επικεντρώθηκε στα ενδύματα καθώς και στα θεωρούμενα σημεία «κλειδιά» ώστε να τονιστεί η ατμόσφαιρα του χώρου και το βάθος του καταστήματος."

Κωνσταντάκη Χριστίνα

Αρχιτέκτονας: Κωνσταντάκη Χριστίνα, ΠΡΑΞΙΣ
Σχεδιασμός Φωτισμού: Diathlasis

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
Διαφημιστικά Banner
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by GREED PROMO.