Δεν αποτελεί πρόκληση το να φωτίσεις κάποιο χώρο στον οποίο «διεξάγονται» τόσες δραστηριότητες ;;
Πιστεύω πως ναι! Και όλοι γνωρίζουμε ότι ποτέ κανένας γονιός δεν λαμβάνει υπόψιν του τους παράγοντες που πρέπει να υπολογίσουμε για να φωτιστεί σωστά ένας τέτοιος χώρος.
Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν για τον σωστό φωτισμό στον χώρο εργασίας και το πόσο επηρεάζει την απόδοση των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν. Με την ίδια σοβαρότητα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’όψιν και τον φωτισμό σε ένα δωμάτιο, όπου το παιδί (δυστυχώς) περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας του για να μελετήσει και να αποδώσει στις υποχρεώσεις του!
Στο lighting.com, αναφέρεται σε σχετικό άρθρο η σημασία του φωτισμού ενός τέτοιου χώρου και επισημαίνονται μερικά tips για την βελτίωση του.
Αναφέρεται ότι είναι απαραίτητος ο σωστά εστιασμένος φωτισμός επάνω στο γραφείο του παιδιού με την χρήση κάποιου πορτατίφ γραφείου, το οποίο πρέπει να είναι τοποθετημένο απέναντι και αντίθετα από το χέρι με το οποίο γράφει, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται σκιές επάνω σε αυτό.
Επίσης αναφέρεται η προσοχή με την οποία πρέπει να τοποθετηθούν τα φωτιστικά, έτσι ώστε να μην προκαλείται θάμβωση (αντανάκλαση) επάνω στην οθόνη του υπολογιστή ή στην τηλεόραση που πιθανό να υπάρχει στο δωμάτιο.
To IKEA σε ένα online interactive display, σας προτείνει τρόπους με τους οποίους θα φωτίσετε σωστά ένα παιδικό δωμάτιο, δημιουργώντας όμορφα εφέ.