Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Φωτισμός Παιδικών Δωματίων  
Δημοσίευση: 18 Φεβρουαρίου 2006
 

Παιχνίδι, δημιουργία, διάβασμα, σε ένα ασφαλή χώρο...

Δεν αποτελεί πρόκληση το να φωτίσεις κάποιο χώρο στον οποίο «διεξάγονται» τόσες δραστηριότητες ;;
Πιστεύω πως ναι!

Και όλοι γνωρίζουμε ότι ποτέ κανένας γονιός δεν λαμβάνει υπόψιν του τους παράγοντες που πρέπει να υπολογίσουμε για να φωτιστεί σωστά ένας τέτοιος χώρος.

Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν για τον σωστό φωτισμό στον χώρο εργασίας και το πόσο επηρεάζει την απόδοση των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν. Με την ίδια σοβαρότητα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’όψιν και τον φωτισμό σε ένα δωμάτιο, όπου το παιδί (δυστυχώς) περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας του για να μελετήσει και να αποδώσει στις υποχρεώσεις του!

Στο lighting.com, αναφέρεται σε σχετικό άρθρο η σημασία του φωτισμού ενός τέτοιου χώρου και επισημαίνονται μερικά tips για την βελτίωση του.

Αναφέρεται ότι είναι απαραίτητος ο σωστά εστιασμένος φωτισμός επάνω στο γραφείο του παιδιού με την χρήση κάποιου πορτατίφ γραφείου, το οποίο πρέπει να είναι τοποθετημένο απέναντι και αντίθετα από το χέρι με το οποίο γράφει, έτσι ώστε να μην δημιουργούνται σκιές επάνω σε αυτό.

Επίσης αναφέρεται η προσοχή με την οποία πρέπει να τοποθετηθούν τα φωτιστικά, έτσι ώστε να μην προκαλείται θάμβωση (αντανάκλαση) επάνω στην οθόνη του υπολογιστή ή στην τηλεόραση που πιθανό να υπάρχει στο δωμάτιο.

To IKEA σε ένα online interactive display, σας προτείνει τρόπους με τους οποίους θα φωτίσετε σωστά ένα παιδικό δωμάτιο, δημιουργώντας όμορφα εφέ.

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.