Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Επιλογή Φωτιστικών Δαπέδου  
Δημοσίευση: 23 Αυγούστου 2007
 

Οι παράμετροι για την σωστή επιλογή ενός φωτιστικού δαπέδου...

Τα φωτιστικά δαπέδου είναι εξαιρετικά ευέλικτες συσκευές φωτισμού, οι οποίες μπορούν να καλύψουν βασικές χρηστικές ανάγκες, ή να αποτελέσουν αξεσουάρ διακόσμησης του χώρου.

Πρόκειται για ιδανική λύση σε περιπτώσεις ανακαίνισης ή διακόσμησης ενός χώρου, καθώς μπορούν να προσδώσουν ένα ξεχωριστό ύφος σε αυτόν.

Πριν επιλέξετε ή προτείνετε ένα φωτιστικό δαπέδου για ένα συγκεκριμένο χώρο, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη τη χρήση του φωτιστικού, καθώς και το προσωπικό ύφος και στυλ διακόσμησης του χώρου στον οποίο θα τοποθετηθεί.

Η χρήση του φωτιστικού δαπέδου

Αφετηρία λοιπόν στην επιλογή ενός φωτιστικού δαπέδου πρέπει να αποτελέσει αναμφισβήτητα ο σκοπός που θα εξυπηρετήσει το συγκεκριμένο φωτιστικό.

Για παράδειγμα, αν το φωτιστικό θα αποτελέσει απλώς ένα πρόσθετο διακοσμητικό στοιχείο, τότε αξιόλογη επιλογή μπορεί να είναι ένα φωτιστικό τύπου μοντέρνας γραμμής, αντίκα ή «γλυπτό», χωρίς να ενδιαφερθούμε για τον τύπο ή τα watt του λαμπτήρα που δέχεται.

Αν όμως το φωτιστικό εδάφους θα χρησιμοποιηθεί για μελέτη/διάβασμα, τότε καλύτερα να προτιμήσετε φωτιστικό με ευμετάβλητο σκελετό (swing arm, gooseneck lamps), για να σας δίνει τη δυνατότητα του να εστιάσετε στο σημείο που θέλετε.

Από την άλλη πλευρά, αν το φωτιστικό χρειάζεται για να φτιάξετε ατμόσφαιρα στο χώρο, επιλέξτε ένα στύλο δαπέδου με ροοστάτη, για ρυθμιζόμενη ένταση του φωτισμού.

Εφόσον είναι ξεκάθαρο αν θέλετε να φωτίζεται ολόκληρο το δωμάτιο, να δώσετε έμφαση σε μία σκοτεινή γωνιά ή να κάνετε το φωτιστικό επίκεντρο ενός χώρου, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεχωρίσετε το κατάλληλο φωτιστικό ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία που διατίθεται στην αγορά.

Η θέση του φωτιστικού δαπέδου

Το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί το φωτιστικό εδάφους, επηρεάζει σημαντικά το μέγεθος και το σχήμα του φωτιστικού.

Έτσι, είναι σκόπιμο να γνωρίζετε την ακριβή θέση του φωτιστικού στο χώρο, ώστε να μπορείτε να υποδείξετε/επιλέξετε τις κατάλληλες διαστάσεις για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιπλέον, δεν πρέπει να αγνοούνται περιορισμοί που σχετίζονται με την παροχή ρεύματος και τη θέση πρίζας κοντά στο επιλεγμένο σημείο εγκατάστασης, ώστε να μην υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια.

Το στυλ διακόσμησης του χώρου

Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ φωτιστικών εδάφους για να ταιριάξουν σε κάθε στυλ και trend διακόσμησης: Vintage, ασιατικά, Tiffany, Art Deco, σουηδικά, Retro, σύγχρονα, παραδοσιακά, βικτωριανά, χωριάτικα, τροπικά, μοντέρνα, κ.ο.κ.

Η ένταση και το χρώμα του φωτός

Οι λαμπτήρες που δέχεται ένα φωτιστικό κάνουν –ως γνωστό- εξαιρετικά σημαντική διαφορά στο χρώμα και την ένταση του φωτός. Οι παραδοσιακοί λαμπτήρες πυρακτώσεως μπορούν να διαχέουν απαλό και πιο ζεστό φως, ενώ οι λαμπτήρες φθορισμού βγάζουν πιο φωτεινό, και ψυχρό φως. Επίσης ιδιαίτερα έντονο και ζωηρό φως προσφέρουν και οι λάμπες αλογόνου.

Η επιλογή εξαρτάται για ακόμη μία φορά από το ποια θα είναι η χρήση του συγκεκριμένου φωτιστικού εδάφους.

Ξεκαθαρίζοντας τις ανάγκες σας σε σχέση με τις παραπάνω παραμέτρους, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο από άποψης χρηστικότητας και αισθητικής φωτιστικό δαπέδου.

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.